fbpx

Ergonomie

De definitie van ergonomie is de wetenschappelijke studie van de mens in relatie tot zijn omgeving. Ergonomie is een groot onderdeel voor het voorkomen van stress op kantoor. Wij zijn hier in gespecialiseerd en vertellen u daarom graag iets meer over ergonomie.

Een veelvoorkomende slechte gewoonte binnen ergonomie is te veel zitten. We zitten gemiddeld zo’n 9,6 uur op een doordeweekse dag. Dat terwijl meer dan 8 uur zitten de kans op hart- en vaatziekte, diabetes type twee, kanker en vroegtijdig overlijden significant verhoogd! Er wordt dus niet voor niets gezegd dat zitten ‘dodelijk’ of ‘het nieuwe roken’ is. Belangrijk dus dat werkend Nederland meer gaat bewegen en minder zit.

U kunt het aantal zituren op kantoor verminderen door het inzetten van een zit sta bureau, maar waarom is staand werken zo belangrijk? Doordat de benen bij het staan meer gebruikt worden, wordt de doorbloeding van de benen beter gestimuleerd. De stand van de bekken verandert direct als u gaat staan, waardoor de druk en belasting op de rug verplaatst ten opzichte van het zitten. Op deze manier wordt de kans op overbelasting op delen van de rug, nek en schouders verminderd. Daarbij is het belangrijk voor een goede ergonomie dat wanneer u zit u de juiste zithouding aanneemt, anders zorgt dit voor druk op de onderste ruggenwervels met als gevolg vermoeidheid- en pijnklachten in de onderrug.

Dit is natuurlijk niet het enige aspect binnen ergonomie waar verbetering nodig is.

Volg ons op social media of via onze nieuwsbrief en wij houden u op de hoogte!

Denk aan uw lichaam en werk ergonomisch verantwoord!

Advies? Meer informatie? Een ondersteunende kantoorinrichting? Neem contact op!

Volg ons! >

BLOG

workspace-design-show-hushoffice-hushfree-akoestische-units
Mikomax-Hushoffice-Ogatec-2022-nieuwe-lijn-1

Orgatec 2022