fbpx

Waarom is een goede akoestiek onmisbaar op de werkvloer?

Iedereen merkt het, steeds meer mensen gaan weer terug naar kantoor. Naar kantoor om onze collega’s te spreken, maar ook om in alle stilte en rust te werken. Weer naar kantoor is super fijn, alleen brengt dit helaas ook enkele nadelen met zich mee. Zo neemt de ruis toe; collega’s overleggen met elkaar, er wordt getelefoneerd en printers en andere apparatuur werken (vaak) helaas niet geruisloos. De kantoren van nu zijn vaak open ruimtes, waardoor het geluid door de ruimte galmt.

Wist je dat het gemiddelde geluidsniveau op kantoor vergelijkbaar is met het geluid van een tv die aanstaat? Dit zorgt ervoor dat medewerkers zich moeilijk kunnen concentreren. Maar hier is wat aan te doen!

HYBRIDE WERKEN EN AKOESTIEK

Hybride werken is flexibel werken met geen vaste werkplek, er wordt hierbij gewisseld tussen de werkplek thuis, op kantoor of op een externe locatie. De bezettingsgraad op kantoor gaat hierdoor naar beneden en het kantoor wordt meer gezien als een ontmoetingsplek. Het is dan belangrijk om erbij stil te staan dat de mensen die geconcentreerd op kantoor willen werken niet worden gestoord door ‘de ontmoeting’. Creëer dus een geschikte akoestische ontmoetingsplek.

Dan is er videobellen, niet meer weg te denken nu niet iedereen meer altijd op kantoor aanwezig is. De behoefte rondom het videobellen is duidelijk, jij wilt privacy en focus op het gesprek en jouw collega’s willen geen overlast.

Als laatste en niet te vergeten zijn concentratiewerkplekken. Niet iedereen heeft een rustige thuisomgeving of is de overgang van een rustige thuisomgeving naar een nu steeds drukker kantoor te groot. Creëer een flexibele werkplek waar iedereen geconcentreerd in kan werken mocht het nodig zijn. Een moment rust zonder prikkels gefocust op het werk. Al met al luister naar de medewerkers en speel in op hun behoeftes! Akoestiek, productiviteit, vitaliteit en kwaliteit van werk gaan hand in hand.

Speel in op de behoeftes rondom akoestiek!

Hybride werken zorgt dus voor een behoefte op kantoor naar geschikte akoestische oplossingen rondom videobellen, concentratiewerkplekken en ontmoetingsplekken. Nu de oplossing.

Doe het gelijk goed en ga voor de beste akoestische oplossingen, want een goed kantoor werkt!

Al zes jaar heeft Mikomax de focus op het verbeteren van de akoestische waardes van de Hushoffice collectie. Iedere vergaderunit uit de collectie is speciaal ontwikkeld om aan verschillende behoeftes op kantoor te voldoen. Een korte introductie van de collectie:

Mikomax-Hush-Phone-akoestische-telefooncel-belcel-kantoor-booth-belhokje-mobiele (29)

HushPhone

Akoestische verplaatsbare belcel.

Mikomax-Hush-Work-akoestische-werkplek-zit-sta-bureau-mobiele-10hush-work-akoestische-werkplek-concentratie-stilte-

HushWork

(Ergonomische) akoestische concentratie werkplek.

Mikomax-Hush-Hybrid-concentratie-akoestische-hybride-werkplek (73)

HushHybrid

De ideale akoestische verplaatsbare werkplek om te videobellen.

Mikomax-Hush-Twin-akoestische-werkplek-dubbele-telefooncel-belcel-belhokje-videobellen-details

HushTwin

Een compacte dubbele (ergonomische) akoestische concentratie werkplek.

Mikomax-Hush-Meet-Open-mobiele-akoestische-vergaderruimte-vergader-cabine-pod-unit-booth-02

HushMeet.Open

Comfortabele akoestische open vergaderruimte voor 2 (Small) of 4 personen.

Mikomax-Hush-Meet-mobiele-akoestische-vrijstaande-vergaderruimte-vergader-unit-cabine-pod-15

HushMeet

Comfortabele akoestische gesloten vergaderruimte voor 2 (Small) of 4 personen.

Mikomax-Hush-Large-mobiele-akoestische-vergaderruimte-vergader-cabine-pod-unit-booth-31

HushMeet.L

Modulaire akoestische gesloten vergaderruimte voor 4-8 personen.

HUSHOFFICE COLLECTIE EN AKOESTIEK

Waarom is de Hushoffice collectie de beste akoestische oplossing?

1. Onze eerder genoemde zes jaar ervaring en kennis op het gebied van akoestische units. Wij waren als een van de eerste op de markt en lopen daardoor ook voor met ontwikkelingen/updates.

2. De Hushoffice collectie is gecertificeerd volgens de ISO-normen. Elk element van de units worden intern als extern getest.

3. Akoestiek moet comfortabel zijn en niet te stil, dit klinkt in eerste instantie apart, maar absolute stilte zorgt namelijk voor een druk in de oren en is erg ongemakkelijk. Binnen de Hushoffice collectie dempen we daarom het geluid tot ongeveer het niveau van fluitende vogeltjes. Ook is het vanwege veiligheidsredenen belangrijk, bijvoorbeeld wanneer het brandalarm afgaat.

akoestiek-hushoffice

4. Akoestische stoffen panelen absorberen het geluid beter dan glas. Daarbij zijn onze akoestische panelen opgebouwd uit diverse materialen, die zorgen voor een zeer goede akoestische eigenschappen.

akoestiek-hushoffice-1

5. De compactheid van de units is niet alleen vanwege de ruimte op kantoor, maar heeft ook te maken met de akoestiek hierdoor kan het geluid zich moeilijker verspreiden.

6. Het akoestiche glas van de units is 10 mm gelaagd glas dat zorgt voor een uitstekende geluidsisolatie van de ruimte.

7. De hoogwaardige afdichting bij de deur zorgt ervoor dat er geen geluid kan ontsnappen.

8. De akoestische units beschikken allemaal over een zeer goed ventilatiesysteem die binnen enkele minuten de unit volledig heeft geventileerd, maar is ook nog eens erg stil en handmatig te bedienen mocht het nodig zijn.

Wanneer er eenmaal een Hushoffice unit op kantoor is geplaatst wil men niet meer zonder. Naast akoestiek hebben deze units nog veel meer voordelen, bijvoorbeeld op het gebied van gezondheid, werkgeluk, flexibiliteit, ergonomie en gemak.

Maak een afspraak bij ons in de showroom en kom het zelf ervaren!

Wij vertellen u graag meer.

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.