Akoestiek op kantoor

Ergonomische kantoormeubelen zijn belangrijk, maar akoestiek heeft ook een grote invloed op de productiviteit van je werknemers. Geluidsoverlast is namelijk een van de grootste ergernissen van werknemers. Het is moeilijk om u te concentreren als u ongewenst geluid ervaart van collega’s, telefoons en kantoorapparaten. Akoestisch kantoormeubilair kan dit probleem oplossen.

Om geluidsproblemen op kantoor tegen te gaan, zijn er tegenwoordig veel oplossingen. Van akoestisch zitmeubilair en werken met grote meubelen tot aan akoestische panelen / tapijt!

Mikomax-Soniq-scheidingsmuur-kantoormeubelen-kantoorinrichting - kopie

Wat is akoestiek?

Akoestiek gaat eigenlijk over het geluid. Geluid wordt gevormd door trillingen en deze trillingen worden meestal door lucht gedreven. Een mooi voorbeeld van akoestiek vind je bijvoorbeeld in een kathedraal of een grote dom. Hier is de akoestiek dus belangrijk om geluid verder te laten reiken. Op kantoor wil je eigenlijk het tegenovergestelde. Op kantoor wil je dat het geluid gedempt wordt.

Het verbeteren van de akoestiek in een open kantooromgeving zorgt voor 30% minder afleiding en stress. Tijd om iets aan de akoestiek te doen!

De akoestiek op kantoor verbeteren is nodig om:

  • Productiviteit te verhogen
  • Klantvriendelijkheid en professionaliteit te verbeteren
  • Het welzijn van uw medewerkers te verbeteren
  • Kosten te besparen (bijvoorbeeld verzuimkosten)

Ook de akoestiek op de werkplek is ontzettend belangrijk. Akoestische wandschermen / wandpanelen zijn ideaal om de akoestiek te verbeteren op de werkplek. Niet alleen perfect voor op de werkplek, maar ook als aanvulling op het interieur om geluiden te absorberen die worden gegenereerd via de luide kantoorapparatuur of collega’s.

Ook een akoestische cabine is dé ideale kantooroplossing om losstaand in een ruimte te plaatsen. Steeds meer werknemers vragen om akoestische oplossingen waar ze even kunnen overleggen of geconcentreerd kunnen werken, of als ontmoetingsplek op kantoor.

De akoestische cabine is daarbij gemakkelijk te verplaatsen wanneer de behoefte op kantoor verandert. Een werkplek die door iedereen gebruikt kan worden! Wilt u meer weten over de diverse akoestische cabines,  klik dan op onderstaande button!

Hushoffice-Mikomax-Hush-Hyrbid-kantoormeubelen-akoestische-werkplek-vergaderruimte (2)