Mikomax-Soniq-scheidingsmuur-kantoormeubelen-kantoorinrichting-akoestiek-kantoor

Akoestiek op kantoor

Ergonomische kantoormeubelen zijn belangrijk binnen een kantoorinrichting, maar akoestiek heeft ook een grote invloed op de productiviteit van je werknemers. Geluidsoverlast is namelijk een van de grootste ergernissen van werknemers. Het is moeilijk om u te concentreren als u ongewenst geluid ervaart van collega’s, telefoons en kantoorapparaten. Akoestisch kantoormeubilair kan dit probleem oplossen.

Om geluidsproblemen op kantoor tegen te gaan, zijn er tegenwoordig veel oplossingen. Van akoestisch zitmeubilair en werken met grote meubelen tot aan akoestische panelen / tapijt!

Het verbeteren van de akoestiek in een open kantooromgeving zorgt voor 30% minder afleiding en stress. Tijd om iets aan de akoestiek te doen!

Wat is akoestiek?

Akoestiek gaat eigenlijk over het geluid. Geluid wordt gevormd door trillingen en deze trillingen worden meestal door lucht gedreven en wordt door bepaalde oppervlakten weerkaast en geabsorbeerd. Een mooi voorbeeld van akoestiek vind je bijvoorbeeld in een kathedraal of een grote dom. Hier is de akoestiek dus belangrijk om geluid verder te laten reiken. Op kantoor wil je eigenlijk het tegenovergestelde. Op kantoor wil je dat het geluid gedempt wordt.

Waarom de akoestiek op kantoor verbeteren?

De akoestiek op kantoor is belangrijk om:

  • Productiviteit te verhogen
  • Klantvriendelijkheid en professionaliteit te verbeteren
  • Het welzijn van uw medewerkers te verbeteren
  • Kosten te besparen (bijvoorbeeld verzuimkosten)

Hoe verbeter je de akoestiek binnen een kantoorinrichting?

Onderstaand een aantal oplossingen tot het verbeteren van de akoestiek binnen een kantoorinrichting:

  • Maak gebruik van de juiste materialen binnen een interieur. Tapijten en wollen stoffen absorberen het geluid, glas en hout weerkaatst het geluid.
  • Grote kantoormeubelen zoals scheidingskasten, bureaus, verrijdbare whiteboards, modulaire banken, etc. vullen de ruimte en zorgen voor een vermindering in geluidsoverlast.
  • Akoestisch schermen of panelen zijn ideaal om de akoestiek te verbeteren binnen een kantoorinrichting. Niet alleen perfect als aanvulling op het interieur om geluiden te absorberen die worden gegenereerd via de luide kantoorapparatuur of collega’s, maar ook om werkplekken af te scheiden.
  • Ook een akoestische cabine is dé ideale kantooroplossing om losstaand in een ruimte te plaatsen. Steeds meer werknemers vragen om akoestische oplossingen binnen een kantoorinrichting waar ze even kunnen overleggen of geconcentreerd kunnen werken, of als ontmoetingsplek op kantoor. De akoestische cabine is daarbij gemakkelijk te verplaatsen wanneer de behoefte op kantoor verandert. Wilt u meer weten over de diverse akoestische cabines,  klik dan op onderstaande button!
  • Planten of andere accessoires.